Καλησπέρα σας είμαι ο συντάκτης SouL με άλλο ενα άρθρο .Σας το παραθέτω
ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ
Μύθος ή πραγματικότητα τα όσα έχουμε κατά καιρούς ακούσει για την Ατλαντίδα, ποιος ξέρει άραγε αν κάποτε υπήρξε αυτή η ήπειρος για την οποία έχουν εκδοθεί πάνω από 1.500 βιβλία και έχουν γίνει άπειρες συζητήσεις.
Η αρχή είχε γίνει από τον μεγάλο Έλληνα φιλόσοφο Πλάτωνα όταν στα έργα του Τίμαιος και Κριτίας που μπορούν να θεωρηθούν συνεχεία της Πολιτείας αναφέρει ένα τόπο τον οποίο είχε ακούσει ο Κριτίας ότι υπήρχε, πριν από 9.000 χρόνια, από τον νομοθέτη Σόλωνα. Αυτός ο τόπος όπως μας πληροφορεί ήταν μετά από τον πορθμό του Γιβλαρταρ και αποτελούσε ένα παρά πολύ μεγάλο νησί. Το όνομα αυτού του νησιού Ατλαντίδα. Σύμφωνα με περιγραφές η Ατλαντίδα ήταν ένας τόπος γεμάτος χλιδή ένας τόπος με μεγάλη τεχνολογική εξέλιξη που άνετα θα μπορούσε να συγκριθεί με την εποχή μας. Όμως οι κάτοικοι του λόγω της εξέλιξης τους αυτής μα και λόγω της δύναμης που είχαν, έφτασαν στο σημείο να γίνουν αλαζόνες και να κάνουν κακή χρήση αυτών τους των δυνάμεων. Σύμφωνα με την ιστορία βλέποντας οι θεοί αυτή την κατάσταση αποφάσισαν να καταστρέψουν την Ατλαντίδα και έστειλαν σεισμούς και πλημμύρες εξαφανίζοντας έτσι όλο το νησί.
Πολλοί είναι και αυτοί που πιστεύουν ότι όσοι είχαν καταφέρει να διαφύγουν πήγαν σε όλες περιοχές του τότε γνωστού κόσμου όπως η Ελλάδα, η Αίγυπτος και η πόλη των Μαγιά μεταφέροντας έτσι τις γνώσεις τους σε όλους αυτούς που μετέπειτα ανάπτυξαν αυτούς τους λαμπρούς πολιτισμούς. Οι ’τλαντες είχαν κατακτήσει πολλές χώρες της εποχής εκδηλώνοντας και επίθεση στην Ελλάδα μια επίθεση που οδήγησε στην ήττα των Ατλάντων.
Πολλές είναι οι εικασίες για τον τόπο στον οποίο υπήρξε η Ατλαντίδα, πολλές από αυτές αναφέρουν την Ατλαντίδα ως ένα τόπο ο οποίος είχε πολλά κοινά με την Ινδονησία ακόμα και του σήμερα. Ο Πλάτων έκανε αναφορά σε μια μεγάλη ποικιλία ελεφάντων επίσης είναι γνωστό ότι στην Ινδονησία σήμερα μπορούμε να δούμε πολλούς ελέφαντες. Επίσης ο Πλάτων αναφέρει ότι η Ατλαντίδα ήταν ένας τόπος δύσκολος στο θέμα της προσέγγισης του εκ θαλάσσης το ίδιο συναντάμε και στην Ινδονησία του σήμερα η θάλασσα που την περικλείει .
Ένα άλλο σενάριο θέλει την Ατλαντίδα στην Ελλάδα στο νησί του Αιγαίου πελάγους, Θήρα. Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ακόμα και στις μέρες μας ότι ο Μινωικός πολιτισμός είχε πολλά κοινά στοιχεία με τον πολιτισμό της Ατλαντίδος άρα η καταστροφή της Θήρας μπορεί να σήμαινε την καταστροφή της τότε Ατλαντίδος. Όπως είναι γνωστό η Σαντορίνη δημιουργήθηκε μετά την έκρηξη του ηφαιστείου της Θήρας.
Ας αναφερθούμε τώρα λίγο στον μύθο της Ατλαντίδος όταν λοιπόν οι θεοί αποφάσισαν να μοιράσουν την γη ο Ποσειδώνας πήρε την Ατλαντίδα εκεί γεννήθηκαν οι δέκα γιοι του στους οποίους ανέθεσε την διακυβέρνηση της. Στο κέντρο της πόλης υπήρχε και ένας ναός αφιερωμένος στον Ποσειδώνα προς τιμή του οποίου γινόταν η θυσία ταύρων και σε αυτό το σημείο έχουμε την ομοιότητα με τον Μινωικό πολιτισμό αφού και στην Κρήτη ο ταύρος ήταν ένα ιερό ζώο. Όσον αφορά τώρα την Ατλαντίδα πρέπει να ήταν μια χώρα με πολλές ποικιλίες φυτών και ζωών και με πλούσιο υπέδαφος. Σύμφωνα με ένα υπνωτιστή τον Εντγκαρ Κεις στην Ατλαντίδα ως πηγή ενέργειας χρησιμοποιούσαν τον πυρόλιθο του οποίου τις ακτινοβολίες συγκέντρωναν για την πτήση αεροσκαφών, αεροσκάφη τα οποία όπως αναφέρουν οι ίδιοι βοήθησαν τους κάτοικους να μεταφερθούν σε άλλους τόπους. Πολλοί άλλοι υπνωτιστές έλεγαν πως οι κάτοικοι της Ατλαντίδος δεν ήταν γήινοι αλλά προέρχονταν από άλλο ηλιακό σύστημα. Έτσι μπορούμε να δικαιολογήσουμε και τις γνώσεις που μεταφέρθηκαν και αλλού όπως η Αίγυπτος στην οποία έχουμε την εμφάνιση δημιουργημάτων τα οποία απαιτούσαν τεχνογνωσία και πλήρη γνώση των θετικών επιστήμων για την κατασκευή τους, τυπικό παράδειγμα αποτελούν οι πυραμίδες οι οποίες αποτελούν ένα γεωμετρικό θαύμα.
Ποιος ξέρει άραγε αν όλα αυτά είναι ένας καλοντυμένος μύθος του Πλάτωνα ή αν πράγματι υπήρξε αυτή η κοιτίδα των μετέπειτα πολιτισμών.
Saturday, 20 September 2008
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment