Γεια σας! Μετά από μεγάλη αναζήτηση σε σελίδες του internet και από άλλες πηγές, κατάφερα να βρω κάποιες αναφορές για κάποια ανεξήγητα φαινόμενα. Όλα τα φαινόμενα αυτά συνέβησαν στον ελλαδικό χώρο. Κάποιες μπορεί να τις γνωρίζετε. Θα βάλω μια τώρα. Αφορά(για άλλη μια φορά :P )την Θεσσαλονίκη. Το άρθρο αυτό πρωτοεμφανίστηκε σε μια εφημερίδα της Θεσσαλονίκης. Εγώ το βρήκα από ένα site.Στο τέλος θα αναφέρω τις πηγές.
Το άρθρο αυτό αναφέρετε σε ένα παράξενο φαινόμενο που παρατηρήθηκε κοντά στο Λευκό Πύργο. Η αναφορά παρακάτω:
Η παρακάτω αναφορά γράφτηκε από τον χρήστη Aragorn στις 26/07/2008.
Έλαβε χώρα στην περιοχή Θεσσαλονίκη του νομού ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
Κωδικός αναφοράς: 3302
Το πρωινό της Κυριακής 2/12/1973, γύρω στις 11:00, τέσσερις φοιτητές της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, παίρνουν τις φωτογραφικές τους μηχανές και βγαίνουν βόλτα στη πόλη για να φωτογραφήσουν τοπία. Πρόκειται για τους Αντώνη Κοκκαλίδη, Βασίλη Ασημακόπουλο, Γιάννη Βασιλείου και Τάσο Τσώνη. Γύρω στις 12 το μεσημέρι, βρίσκονται κοντά στο Λευκό Πύργο. Κατά τη διάρκεια των φωτογραφήσεων τίποτα δεν προκαλεί την περιέργειά τους. Μερικές ημέρες αργότερα που εμφάνισαν τις φωτογραφίες, σε μία από αυτές προσέχουν κάτι το ιδιαίτερο. Βλέπουν ότι στο πάνω μέρος της φωτογραφίας, στη θέση του ουρανού, υπάρχει ένα ιπτάμενο αντικείμενο με εξαιρετικά συμμετρικό σχήμα. Μετά από μεγέθυνση της φωτογραφίας, το αντικείμενο παρουσιάζει καθαρά την εικόνα ενός ιπτάμενου δίσκου. Πραγματοποιούν διάφορες μετρήσεις και διαπιστώνουν ότι το αντικείμενο θα έπρεπε να βρίσκεται σε απόσταση 4 περίπου χιλιομέτρων ΒΔ και σε ύψος 2-3 χιλιομέτρων. Στη συνέχεια και αφού το ενδιαφέρον τους βρίσκεται στο έπακρο, επισκέπτονται τον καθηγητή της Μετεωρολογίας κ. Γ. Λιβαδά. Βλέποντας τη φωτογραφία, ο κ. καθηγητής της χαρακτηρίζει ως «μία από τις καλύτερες που υπάρχουν σε ολόκληρη την υφήλιο»!!! Ο κ. Λιβαδάς ανέφερε την ύπαρξη ενός μετεωρολογικού φαινομένου, γνωστού ως Lenticularis – Φακοειδή. Τα Lenticularis είναι νέφη σχήματος αμφίκυρτων φακών ή αμυγδάλων, συχνά επιμήκη με σαφές περίγραμμα. Πολλές φορές εμφανίζουν ιριδισμό. Οι φοιτητές λαμβάνουν την πρωτοβουλία και βρίσκουν από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία το δελτίο καιρού της Κυριακής 2/12 το οποίο γράφει ως εξής : «11:20 π.μ. υπάρχει ολική νέφωση (10/10). Νέφη As2, Sc5, επικρατούντα τα As2. Ήτοι, Alostratus (As2) – υψιστρώματα.» Είναι τα φαιόχρωμα ή κυανίζοντα στρώματα ή στρώσεις νεφών αυλακωτής, ινώδους ή ομοιόμορφου εμφανίσεως, που καλύπτουν ολικά ή μερικά τον ουρανό και παρουσιάζουν μέρη αρκετά λεπτά, ώστε να διαφαίνεται μέσω αυτών τουλάχιστον αμυδρά ο ήλιος. Σχηματίζουν δε σχεδόν πάντα, στρώματα μεγάλης οριζοντίου αναπτύξεως, μερικών δεκάδων ή και εκατοντάδων χιλιομέτρων, όπως και σημαντικής κατακορύφου ταχύτητος ανέμου (6 μέτρα το δευτερόλεπτο) με διεύθυνση Β-ΒΑ 12:20 μ.μ. επικρατούν οι ίδιες καιρικές συνθήκες. Οι φοιτητές αποκλείουν τη περίπτωση να έχουν φωτογραφήσει το φαινόμενο Lenticularis για δύο λόγους : πρώτον, οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούν τον σχηματισμό του φαινομένου και δεύτερον, το σχήμα δεν είναι φακοειδές. Πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι δεν υπήρξε κάτοικος της περιοχής που να ανέφερε πουθενά ότι είδε κάτι περίεργο εκείνη τη μέρα. Βέβαια και οι τέσσερις φοιτητές δεν είχαν δει τίποτα με γυμνό οφθαλμό. Το αντικείμενο βγήκε μόνο στη φωτογραφία.
Σχετικά με το φαινόμενο Lenticularis, απλά δείτε εδώ:
Εντυπωσιακό ε? Το ξέρω :D
Το άρθρο μοιάζει πιστευτό θα έλεγα, εκτός αν αυτοί οι τέσσερεις δοκίμαζαν τις ικανότητες τους στο photoshop. Είναι γνωστό πως υπάρχουν πράγματα τα οποία δεν μπορούν να φανούν με γυμνό οφθαλμό αλλά με κάμερες ή με παρόμοιες συσκευές. Τώρα για σύννεφα και άλλα σχετικά δεν ξέρω… Άλλωστε δεν είμαι μετεωρολόγος. Πάντα κρατώ τις επιφυλάξεις μου για όλα αυτά τα μυστήρια φαινόμενα. Θα ψάξω να βρω την φοτογραφια για να βγαλουμε καλύτερα συμπεράσματα…
Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα(δεν θα είναι μικρό πιστέψτε με)θα βάλω προσωπικές εμπειρίες (αν υπάρχουν βέβαια) από εμάς ή από γνωστούς μας.
Καλό διάβασμα!
Πηγή: Εφημερίδα Θεσσαλονίκη 27/12/1973, www.paranormap.net
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment