Welcome!!!

Καλωσορίσατε στο Blog του Ανεξήγητου και Παραφυσικού.Ένα ιστολόγιο αφιερωμένο στα ανεξήγητα μυστήρια και φαινόμενα που συμβαίνουν στον πλανήτη μας.

E-Mail Επικοινωνίας με το Blog : uperfusiko.blog@gmail.com

E-Mail Επικοινωνίας με τον Σταθμό : tropic_radio@yahoo.gr



Wednesday 1 July 2009

Καλησπέρα σας. To blog, από σήμερα, επιστρέφει στην κανονική του λειτουργία. Συγνώμη που καθυστερήσαμε να προσθέσουμε ανάρτηση. Ήμασταν αρκετά απασχολημένοι με σχολές, σχολεία, εξετάσεις κλπ. Χαίρομαι όπου επιστρέφουμε αρκετά ανανεωμένοι. Θέλω να σας ενημερώσω πως θα υπάρξει νέα κατηγορία αναρτήσεων όπου θα εξετάζει τα ανεξήγητα από επιστημονική άποψη.

Το παρακάτω άρθρο συντάχτηκε από εμένα. Αφορά το φαινόμενο της Μόρας .Παρακάτω έχω γράψει για μια επιστημονική εξήγηση πάνω στο θέμα αυτό.




Μόρα ή πλάκωμα.


Στην ιατρική παρουσιάζετε το φαινόμενο της παράλυσης ύπνου. Αυτό το φαινόμενο είναι μια «κοινή» κατάσταση αλλά συσχετίζετε πολύ έντονα με την ναρκοληψία, την καταπληξία ή σοκ(shock) καθώς και με υπναγωγία. Φυσιολογικά αυτή η κατάσταση είναι συσχετιζόμενοι με την παράλυση που συμβαίνει ως ένα φυσιολογικό μέρος του ύπνου REM(rapid eye movement) τη μυϊκή ατονία. Στην παράλυση ύπνου ο εγκέφαλος ξυπνάει από το στάδιο REM αλλά η παράλυση παραμένει. Κατά συνέπεια το άτομο έχει συνείδηση αλλά δεν μπορεί να κουνηθεί. Στην κατάσταση αυτή επικρατεί ο φόβος επειδή το άτομο έχει την αίσθηση του κινδύνου καθώς και υπναγωγικές εμπειρίες(έντονες ονειρικές, ακουστικές, οπτικές ή απτές αισθήσεις). Οι υπναγωγικές εμπειρίες της παράλυσης μπορούν να δημιουργήσουν την εντύπωση πως είναι ένα όνειρο καθώς και «ονειρικά» αντικείμενα μπορεί να εμφανιστούν στο δωμάτιο πέρα των ορατών. Κάποιοι το αποδίδουν σε απαγωγές από εξωγήινους ή την παρουσία πνευματικών οντοτήτων. Στην Ελλάδα και στην Κύπρο σύμφωνα με την λαογραφία αποδίδετε σε ένα πνεύμα ή δαίμονα με το όνομα Μόρα ή Βραχνάς ο οποίος προσπαθεί να κλέψει την φωνή του ατόμου ή κάθετε πάνω στο στήθος του προκαλώντας ασφυξία.

No comments: